Vlada RS daje još 2,5 miliona maraka za izgradnju Srpsko-ruskog centra

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada RS daje još 2,5 miliona maraka za izgradnju Srpsko-ruskog centra

Za izgradnju Srpsko-ruskog centra u Banjaluci Vlada Republike Srpske je ranije dala 3,5 miliona konvertibilnih maraka (oko 1,8 miliona evra), a danas će uplatiti još 2,5 miliona (oko 1,28 miliona evra).

Tu uplatu je danas najavio srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posle razgovora s epskopom banjalučkim SPC Jefremom.

Dodik je ocenio da se, "bez obzira na to što izgleda da su tamo stvari konzervirane, veoma intenzivno radi na pripremi izgradnje", i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podvukao da će centar "ostati na upravljanje Banjalučkoj eparhiji".

Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov, pre godinu dana je posetio mesto gde je kamen-temeljac budućeg Srpsko-ruskog centra koji se, kako je ranije rekao vladika Jefrem, gradi povodom 100 godina od pogubljenja ruske carske porodice Romanov 1918. godine.

Taj centar bi trebalo da ima biblioteku, muzej, izložbeni prostor, kabinete za učenje ruskog jezika, stanove za sveštenike, kao i rusku pravoslavnu crkvu, veću i višu od Crkve Hrista spasitelja u centru Banjaluke.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.