VEHABIJE KRENULE NA DODIKA

Izvor: Kurir, 19.Jan.2012, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEHABIJE KRENULE NA DODIKA

BANJALUKA - Vehabije po bosanskim portalima prete predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

BANJALUKA - Vehabije po bosanskim portalima prete predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Vehabija
koji ima profil na Fejsbuku kao Hatab Hajrulah napisao je na sarajevskom portalu kako će mu oni "doći glave": >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Dohakaćemo i tebi ubleho", napisao je  komentarišući  Dodikovu izjavu da je odluka Tužilaštva BiH o obustavljanju istrage o Dobrovoljačkoj "čisto politikanska".

Hatab se na Fejsbuku registrovao nedavno, nema prijatelje, a na njegovom profilu je fotografija islamskog teroriste sa oružjem, za koju se ne može tvrditi da je autentično njegova.

Ovaj vehabija redovno objavljuje svoje članke na islamističkim internet stranicama u BiH "Islamski emirat" i "Balkanski emirat" i to u rubrici "Kutak za Hatabov trenutak".

On godinama na globalnoj mreži postavlja filmove o terorističkim grupama širom sveta, kao film nazvan "Pohod mudžahida Kavkaskih Emirata", koji je postavio 2009. godine.

Vehabije su od 30. decembra 2011. do 7. januara 2012. godine u Bužimu održale "zimski seminar" pod nazivom "Šta si uradio za islam?", piše Glas Srpske.

Glavni predavač na seminaru vehabija bio je Bilal Bosnić, vođa vehabijske zajednice u Bihaću, koji se poslednjih meseci, poslije terorističkog napada vehabije Mevlida Jašarevića na američku ambasadu u Sarajevu, na internetu "proslavlja" antiameričkim pesmama: "Amerika neka zna/dovu činim ja/dabogda se do temelja raspala".

Bilal Bosnić je proteklih godina na području Krajine formirao tri jake selefijske zajednice u Bihaću, okolini Bužima i Cazina. On je to zaduženje dobio iz Beča, od  Al Rudinija Abdela Baseta, švedskog državljanina iračkog porekla.

Imamović je najpre od "braće" iz Austrije dobio sve pohvale za dosadašnji angažman, a onda i novi zadatak - da u Gornjoj Dubnici izgradi novu Gornju Maoču, za šta su odmah obezbeđena i finansijska sredstva iz inostranstva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.