Uloga i značaj boraca radi stvaranja Srpske nemjerljiv

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uloga i značaj boraca radi stvaranja Srpske nemjerljiv

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomiru Savčiću i svim članovima ove organizacije krsnu slavu - Mitrovdan.

"I ovom prilikom želim da naglasim nemjerljiv doprinos koji su borci Vojske Republike Srpske dali u borbi za slobodu i ravnopravnost našeg naroda i stvaranje Republike, zbog čega im dugujemo trajnu zahvalnost i poštovanje", navodi se u čestitki predsjednika Srpske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Dodik je poručio da će institucije Srpske i dalje raditi na rješavanju problema boračkih kategorija i njihovih porodica s ciljem poboljšanja njihovog položaja.

"U ime Republike Srpske i u svoje ime upućujem Vama i svim članovima Boračke organizacije Republike Srpske najiskrenije čestitke povodom obilježavanja Mitrovdana – krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske", dodaje se u čestitki predsjednika Republike.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku predsjedniku Boračke organizacije Srpske Milomiru Savčiću krsnu slavu ove organizacije, i istakla da su uloga i značaj boraca radi stvaranja i očuvanja Republike Srpske nemjerljivi. U saradnji sa Boračkom organizacijom, Vlada Republike Srpske nastaviće da daje puni doprinos u rješavanju problema boračkih kategorija kako bi se poboljšao njihov položaj u društvu, ističe se u čestitki.

Cvijanovićeva je u čestitki navela da i naredne generacije treba da jačaju Republiku Srpsku i njeguju tradiciju odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da organi i institucije Srpske treba da učine dodatne napore da položaj i prava boračke populacije budu očuvani i poboljšan njihov socijalni status, posebno onih koji su u toku odbrambeno-otadžbinskog rata ostali invalidi.

Čubrilović je istakao da su članovi BORS-a dali nemjerljiv doprinos u borbi za stvaranje i očuvanje Srpske, koja je garant opstanka srpskog naroda u BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine.

"Borci Republike Srpske su u toku odbrambeno-otadžbinskog rata pokazali snagu i istinsku volju da se izbore za Srpsku, koja je potvrđena međunarodnim ugovorom, Dejtonskim mirovnim sporazumom", navodi se u čestitki, koju je Čubrilović uputio predsjedniku ove organizacije Milomiru Savčiću.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.