Uklanjanje zastave - poruka da tamo nema mesta za Srbe

Izvor: B92, 24.Nov.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uklanjanje zastave - poruka da tamo nema mesta za Srbe"

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je noćno uklanjanje zastave RS ispred njegovog kabineta u zgradi Predsedništva nedopustivo i skanadalozno

On je dodao da to očigledno predstavlja pokušaj druga dva člana Predsedništva, bošnjačkog Šefika Džaferovića i hrvatskog Željka Komšića, da mu pošalju poruku da tamo nema mesta za Srbe, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da zastava Republike Srpske ispred njegovog kabineta i na ceremoniji predaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akreditivnog pisma novoimenovanog ambasadora Srbije, nije nikakva bahatost i neodgovornost, niti skrnavljenje, kako to navode Džaferović i Komšić.

Kazao je da je to njegova potreba za simboličkim predstavljanjem svog identiteta i identiteta naroda kome pripada i koga predstavlja i dodao da to može da smeta samo nekom ko nije dobronameran.

On je rekao da je zabrinjavajuće da je zastava brutalno uklonjena posle radnog vremena, kad nikog nije bilo u kabinetu, što samo govori da je zgrada Predsedništva BiH nesigurno mesto za njegovo normalno funkcionisanje.

Dodik je poručio da ga taj noćni atak na zastavu Republike Srpske neće sprečiti da ona uvek bude istaknuta ispred njegovog kabineta.

Zastava Republike Srpske koja je bila istaknuta ispred kabineta predsedavjućeg Predsedništva BiH u Sarajevu uklonjena je sinoć na zahtev kabineta bošnjačkog člana Šefika Džaferovića.

Zastava RS bila je istaknuta juče, pored zastave BiH, u svečanom salonu kada je Dodik primao akreditivna pisma ambasadora Srbije Aleksandra DJorđevića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.