U SARAJEVU UBIJENO 11.000 SRBA Dodik ne dopušta da se zločini nad Srbima poriču

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2022, 10:56

"U SARAJEVU UBIJENO 11.000 SRBA" Dodik ne dopušta da se zločini nad Srbima poriču

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da postoje podaci koje govore da je u Sarajevu u poslednjem ratu ubijeno oko 11.000 Srba, ali da za te zločine niko nije odgovarao.

Dodik je istakao i da poštuje sve žrtve bez obzira kojem narodu pripadale, ali da ne može da dozvoli da se negiraju zločini koji su se dogodili nad Srbima.

- Za te zločine niko nije odgovarao, jer su napravili sud u Sarajevu koji bi trebalo da sudi Srbima, a 150.000 Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je isterano iz Sarajeva - rekao je Dodik sinoć za TV "Hepi".

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica je čak zagovarala da se napravi sud ili telo koje treba da utvrdi koliko Srba je stradalo u Sarajevu.

- Ubijeno je oko 11.000 Srba i mi imamo podatke o tome, ali ih nikada nismo verifikovali, jer u tu komisiju neće da uđu muslimani, a stranci sada beže od toga - rekao je Dodik.

On je napomenuo da je međunarodna zajednica, u isto vreme kada se formirala i Komisija za Srebrenicu, "uzela" tu komisiju i navela da je ubijeno 8.000 Srba, te istakao da to nije istina.

- Tri presude Haškog tribunala govore različite brojeve. To je nedostojno da na takav način pričamo o žrtvama - rekao je Dodik.

On je naveo i da poštuje sve žrtve, te da je bio u Srebrenici, položio vence i razgovarao sa majkama koje su izgubile decu.

- U čemu je razlika između majki koje su izgubile sina, osim u tome što nose različite marame - rekao je Dodik.

On je istakao da su slučajevi stradanja bolni, naročito kada stradaju deca, bez obzira da li su muslimanska ili srpska.

- Tu bol treba poštovati. Međutim, ako se to politizuje i ako se govori da postoje žrtve samo na jednoj strani, onda moram reagovati i ne možemo da pustimo tu priču u kojoj se poriču zločini koji su počinjeni nad Srbima, kao što su to pojedini tražili od nas - rekao je Dodik.

On je napomenuo da je i Hrvatska očišćena od Srba, a da su u bivšoj Jugoslaviji bili najveći stradalnici.

BONUS VIDEO: Putari popravljali trotoar pa otkopali džinovsku zmiju
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.