Tadić bolji  od Dodika

Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić bolji od Dodika

BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin bio je na komemorativnom skupu, na groblju u Potočarima, gde se okupilo se na desetine hiljada ljudi, posle čega je u članku „Srebrenica 13 godina posle“, napisao i ovo.

„U petak u Potočarima nije bilo premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, koji je mogao svojim prisustvom ogromno i odlučno doprineti pomirenju. Naredni dan, mogao je doći >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Srebrenicu i biti na srpskoj priredbi u Domu kulture u centru grada. Očajni Bošnjaci su se pre trinaest godina našli u krivo vreme, na krivom mestu, u zaštićenoj zoni, i bili okrutno pobijeni u zanosu „oslobođenja Srebrenice od Turaka“, kao što je tada hladnokrvno izjavio komandujući Ratko Mladić i dodao jedan zastrašujući zaključak: „sada je došlo vreme, da se mi Srbi osvetimo Turcima za sve ono, što su oni vekovima činili nama...“

Kacin je dodao i da „Bošnjaci, naravno, nikada nisu bili Turci, jer su deo slovenskog stanovništva, koji u BiH pripada trima veroispovestima: pravoslavnoj, katoličkoj i islamskoj“.

„Međutim, situacija u pogledu suživota u Sandžaku (Srbija) i na severu Crne Gore posve je drugačija među različitim etničkim skupinama u odnosu na BiH gde su odnosi još veoma napeti. Kako i ne bi bili? Kao najbolja ilustracija stanja učinila mi se misao, koju nam je izneo mladi Bošnjak iz Srebrenice: Za mene je nemoguće prihvatiti tvrdnju, da živim u RS, jer živim u BiH, za mog srpskog suseda i prijatelja važi, da ne može prihvatiti BiH, jer živi u RS“, piše dalje.

„Srpski predsednik Tadić javno osuđuje zločine, priznaje genocid i izvinjava se“, veli Kacin, „njegove kolege iz RS su još daleko od toga. Izjave britanskog ambasadora, da su Mladić i Radovan Karadžić po svemu sudeći (očito) u Srbiji, izrečene u danima posle komemoracije u Srebrenici, značajne su i odražavaju ocenu dvoličnosti država sa tog područja, kada je reč o hapšenju i izručenju Hagu“.

„Zar nije na neki način bilo perverzno, da je za saradnju s Hagom u donedavnoj Koštuničinoj vladi odgovoran jedini ne-Srbin, Bošnjak, ministar za rad Rasim LJajić?“, zaključuje Kacin.

Ocajni Bosnjaci su se pre mnogo godina pokrstili u balije pa im je sada Srbija kriva za krizu svog identiteta. E ludi narode. Vratite se u svoju crkvu i svom narodu. Kojim i cijim to jezikom rece ti to balija? Kakva ti je to zemlja koju ti drugi dadose kao Albancima, Crnogorcima i Hrvatima Krajinu? Kako si zaradio balija svoju zemlju? Americi si lizo dupe? E jado i nesreco. Srebrenica je bila namestena. Vreme ce pokazati istinu. Niste li vi balije ono pobili svoje balije na pijaci u redu za leba pa vam sada Srbin kriv?

Cuj "bosnjaci nisu turci" nego sloveni muslimanske veroispovesti. E slatko me nasmeja ovaj papan. Vi odrodi koji sebe zovete bosnjacima i slovenima ste Srbi otpadnici i pokrstenjaci. Suocite se sa istinom jednom za sva vremena. Drugo, Srbi nisu sloveni nego Srbi.

Ovaj primitivni evropski cata, poceo je da nas uci istoriju. To je zaista mizerija. Davno sam predlozio da se ovoj osobi zabrani ulazak u Srbiju, cisto iz sanitarnih razloga.

Овај Кацин нам дрско и безобразно држи предавање, противно стварним чињеницама. Кацин је обични глуперда, искомплексирани јер "долази са Запада". Глуперда остаје глуперда.

Зашто недође у Братунац да одате пошту и побијеним Србима и они су људи.Па нису само муслимани и Хрвати гинули у рату већ и Срби ако их уопште сматрате за Људска бића.А тај муслиман из Сребренице ако не може да прихвати да живи у Републику Српску он нека се пресели у Муслиманску федерацију као што би сваки нормалан човек урадио.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.