Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2023, 08:36

Svaki epilog optužnice protiv Dodika i Lukića produbiće krizu u BiH

SARAJEVO - Nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu protiv Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, i Miloša Lukića, v.d. direktora "Službenog glasnika Republike Srpske", zbog "nepoštovanja odluka visokog predstavnika", razgovarali smo sa pravnim stručnjacima koji kažu da su mogući razni scenariji, a koji će u svakom slučaju dovesti do velike političke pa i ustavne krize, čiji se kraj ne nazire.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Milanović o optužnici protiv Dodika: Ne vjerujem u pravdu visokih predstavnika

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2023

ŠIROKI BRIJEG - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je povodom podizanja optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da "ne vjeruje u pravdu visokih predstavnika".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.