Stabilnost u regionu strateški cilj

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jan.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilnost u regionu strateški cilj

BEOGRAD - Milorad Dodik, predsjednik RS, i Aleksandar Vučić, premijer Republike Srbije, saglasni su da je politička i ekonomska stabilnost u regionu suštinski važna za Srbiju i RS, koje će zajedničkim snagama i međusobnim pomaganjem pokušati očuvati tu stabilnost.

Takođe, sagovornici su na danas održanom sastanku u Beogradu dogovorili bližu saradnju RS i Srbije, a kako je rekao Vučić, Srbija i RS nikoga neće provocirati i neće odgovarati na provokacije, i to ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zato što je Srbija slaba, već zato što je odgovorna i želi najbolje moguće odnose.

"Srbija smatra da smo svi dovoljno mali da jedino zajedno možemo da dođemo do većeg i ozbiljnijeg tržišta i boljih rezultata u našim ekonomijama", rekao je Vučić, dodajući da je predsjednik RS iznio određena pitanja i planove, te da Srbija smatra da je važno sve probleme u BiH rješavati mirnim putem i dogovorom sva tri naroda.

"I RS i BiH će imati našu podršku", dodao je premijer Srbije.

Predsjednik RS rekao je da je RS zagledana u Srbiju i da ima dobru saradnju u svim segmentima, na polju kulture, obrazovanja, zdravstva, ukazujući da takvih primjera nema kada je riječ o BiH, od koje nema nikakve koristi.

"Nema primjera gdje sarađuju institucije zdravstva Banjaluke i Sarajeva i zato podržavamo svaku vrstu politike koja jača Srbiju, a Srbija se kreće pravim putem i može u godinama koje dolaze da zauzme mjesto koje zaslužuje kao najvažnija zemlja Balkana", uvjeren je Dodik.

On je rekao da mu je drago da od Vučića čuje kojim tokom ide privatizacija "Železare" Smederevo, čijim radom se otvara mogućnost da Rudnik Ljubija u RS sklopi nove poslovne ugovore i omogući bolju perspektivu.

Dodik je danas rekao da nisu svi muslimani teroristi, pozivajući sve muslimane i Bošnjake koji rade u službama bezbjednosti da se zajednički obračunaju s onima koji su nosioci te opasnosti na globalnom nivou.

"Neophodno je da poručim da nisu svi muslimani teroristi i ne treba praviti takvu atmosferu", rekao je Dodik.

On je rekao da je BiH prvak svijeta po tome koliko je mudžahedina poslala u Siriju, ukazavši na potrebu bliske saradnje službi RS, Srbije i svih zemalja u regionu.

Dodik je pozvao na mir, ali i ukazao da nema oklijevanja u borbi protiv opasnosti koja pravi takvu štetu kao što je učinjena u Parizu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vučić: Podržavamno evropski put BiH, više konsltovati Dodika

Izvor: Beta Video, 13.Jan.2015

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić podržava evropski put Bosne i Hercegovine ali smatraĆda bi bilo dobro da se mnogo više konsultuje i predednik RS Milorad Dodik. (CH 9)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.