Srce i misli Srba iz Republike Srpske uvek upereni prema sunarodnicima

Izvor: B92, 24.Apr.2021, 16:48

"Srce i misli Srba iz Republike Srpske uvek upereni prema sunarodnicima"

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je u Gradišci da su "srce i misli Srba iz Republike Srpske uvek upereni prema sunarodnicima".

Posebno onima koji žive na Kosovu i Metohiji i diskriminisani su ne samo od Albanaca, već i od međunarodne zajednice.

Nakon obeležavanja 26 godina od egzodusa Srba iz Zapadne Slavonije, kojem je prisustvovao predsednik kosovske opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zubin Potok, Srđan Vulović, Dodik je istakao da je međunarodna zajednica na Kosovu i Metohiji skrojila jedan okvir koji nije primeran za Srbe, njihov identitet i slobodu.

"Tako su pokušavali i ovde, u Republici Srpskoj. Kada su morali da je priznaju u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, 25 godina su pokušavali da od Republike Srpske naprave praznu ljušturu bez ikakve snage. Uvek su nam govorili da je Drina granica, ali za nas Srbe ona je kičma. Da bi bila kičma mora da ima nešto što nosi, a Drina nosi jedinstvo Republike Srpske i Srbije", rekao je Dodik.

On je poručio da je Republika Srpska kuća i Srbima sa Kosmeta, gde će oni uvek biti dočekani na najbolji način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.