Srbija će pomoći Republiku Srpsku s 25 miliona evra

Izvor: B92, 28.Avg.2019, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija će pomoći Republiku Srpsku s 25 miliona evra"

Banjaluka -- Član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Srbija pomoći Republiku Srpsku s 25 miliona evra (oko 50 miliona KM) do kraja godine.

Cilj je da se održi likvidnost i sposobnost budžeta da izvrši sve svoje obaveze, naveo je.

Dodik je istakao da je u poslednje vreme Srbija odobrila više od 32 miliona evra pomoći za lokalne zajednice u RS.

On je rekao da je tih 25 miliona evra najveći i najznačajniji obim pomoći koji je RS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ikad imala od Srbije.

Prema njegovim rečima, sve opštine u RS kao i četiri u Federaciji BiH koje imaju srpsku većinu dobijaju pomoć od Srbije.

Dodik je zbog toga zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom timu, ministru finansija Srbije, premijerki Ani Brnabić kao i celoj Vladi i svima okupljenima oko ideje da se pomogne RS.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.