Srbi u Sarajevu ne mogu slobodno da se kreću

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 17:29

"Srbi u Sarajevu ne mogu slobodno da se kreću"

Milorad Dodik poručio je da će u narednim danima biti preduzete sve potrebne aktivnosti na zaštiti predstavnika Srpske u institucijama BiH.

"Sramni napad na zamenika ministra odbrane Aleksandra Goganovića je rezultat antisrpske politike koju vode predstavnici političkih muslimana uz punu podršku dela međunarodne zajednice.

Osim nekoliko iznuđenih izjava, do sada nismo čuli nijednu izjavu u kojoj se nedvosmisleno osuđuje nasilje nad Srbima, dok su istim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glasom govorili o svemu što je protiv Srpske", napisao je predsednik Republike Srpske na društvenoj mreži Iks.

Ukazao je da Srbi u Sarajevu ne mogu slobodno da se kreću i da je to jasno i iz jučerašnjeg napada na Goganovića.

"Predstavnici Srpske ne mogu se osećati bezbedno tamo gde neko u 2024. godini viče: 'Ubij Srbina'. Ta mržnja prevazilazi sve granice zdravog razuma. Danima šire razne neistine o 9. januaru, o Republici Srpskoj, sve ambasade reaguju, predstavnici raznih institucija, a na ovakve stvari ćute", naveo je Dodik.

Ne bi, ističe, iznenadilo i da kažu - "sam je kriv što je išao pred Sud".

"To je ta logika, nisu krivi oni koji vrše nasilje, nego, eto, izazivamo valjda što se tamo uopšte pojavljujemo, što dišemo, postojimo. Treba jasno reći čijih ruku je to delo i da su prsti međunarodne zajednice upleteni u svaku ovu poruku, jer je ona svojim porukama i intervencijama najviše doprinela da mržnja prema Srbima raste", naveo je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.