Selaković i Dodik o jačanju saradnje

Izvor: RTS, 10.Apr.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković i Dodik o jačanju saradnje

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković razgovarao je u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o dosadašnjoj saradnji Srbije i Republike Srpske, kao i o mogućnostima njenog daljeg unapređenja.

Selaković i Dodik su se saglasili da zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske moraju da budu još efikasnije i da postoji spremnost obe strane da se mnoga pitanja zajednički urede i integrišu, od zakonodavstva do zajedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nastupa na tržištu, prenosi Tanjug. 

Selaković je dodao da ta saradnja može posebno da bude vidljiva u pravosuđu, jer mnogi zakoni koje imaju Srbija i Republika Srpska mogu da budu usaglašeni, saopšteno je iz Ministarstva pravde i državne uprave.

On je ukazao da Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije ima jake veze i čvrstu saradnju sa Ministarstvom pravde i Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, koje treba dalje unapređivati.

Tokom sastanka Selaković je ukazao da Srbiju odmah nakon konstituisanja nove Vlade čekaju velike i bolne reforme, za koje je bila potrebna puna podrška njenih građana.

Predsednik Dodik se saglasio da je za temeljne promene koje moraju biti sprovedene, neophodna podrška većine, ocenivši da je sudbina reformatora da učini poteze koji su u sadašnjosti bolni, ali koji će doneti dobro u budućnosti.

Srpski ministar je takođe ukazao da u Srbiji od 1. septembra počinju da rade javni beležnici, koji u Republici Srpskoj postoje već nekoliko godina, te da će razmena iskustva iz ove oblasi biti od velikog značaja.

On je naveo da će, Komora javnih beležnika u Srbiji, koja treba da bude uskoro formirana, biti u bliskoj saradnji sa onom iz Republike Srpske, kao i da će to doneti koristi unapređenju ove pravosudne profesije u Srbiji.

Nakon dvojnog sastanka sa predsednikom Dodikom, Selaković je prisustvovao i prijemu kod predsednika Republike Srpske, koji je organizovan povodom održavanja godišnje Plenarne sednice Komisije za evropska pitanja Međunarodne unije notara u Banjaluci.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.