SVE SE PROMENILO DOLASKOM VUČIĆA Dodik na godišnjici Oluje: Prethodni su krili stradanje Srba da se ne bi zamerili drugima

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2023, 12:58

SVE SE PROMENILO DOLASKOM VUČIĆA Dodik na godišnjici "Oluje": Prethodni su krili stradanje Srba da se ne bi zamerili drugima

On je naglasio da su tu da obeleže stradanje, ali i da kažu da nećemo zaboraviti naše žrtve.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na Petrovačkoj cesti, gde je zajedno sa predsednikom Srbije Aleksadrom Vučićem odao počast deci koja su ubijena samo zato što su nosila srpsko ime, da su došli tu da obeleže stradanje srpskog naroda i poruče da nećemo zaboraviti naše žrtve.

- Na Petrovačkoj cesti su ubijana naši ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << deca i roditelji. Okupio nas je ovde Aleksandar Vučić, nije oklevao da pomogne da se ovde napravi spomen obeležje i evo sad došao tu kao pravi patriota, koji voli srpski narod gde god se nalazio - istakao je Dodik u obraćanju.

Naglasio je da su tu da obeleže stradanje, ali i da kažu da nećemo zaboraviti naše žrtve.

Srbija je bila sklona sve do Vučića da potisne sve te događaje u zaborav, da ne bismo druge ljutili, čak i kada sam neke njegove prethodnike molio, govorili su mi da to ne radimo, da ne ljutimo druge. Danas je sve to promenjeno, da znate da smo danas ovde, jer je Vučić pre desetak godina rekao, kada sam boravio kod njega - obeležićemo zajedno naša mesta stradanja - naveo je Dodik.

Narod bez sećanja apsolutno teži da mu se ponovi ono što je bilo teško, dodao je Dodik.

Dodik je istakao da je Petrovačka cesta znana još iz Drugog svetskog rata i da je potvrđena ponovo 1995. godine kada su na njoj ubijana deca i roditelji.

Naveo je da je gubitak Krajine bio za srpski narod bolan trenutak.

Ne samo izgubljena materijalna sredstva i zavičaj, već i životi, što je zaista nenadoknadivo za jedan narod kakav je naš, ali svedočimo da je Srbija danas jača i da su i Srbija i Srpska danas snažne i jake. Srpska je pomognuta od Srbije kao nikada do sada i to naš narod u Srpskoj treba da zna. I četiri opštine u Federaciji BiH gde je većinsko srpsko stanovništvo izdašno je pomognuto sredstvima vlada Srbije i Republike Srpske, i mi ćemo to nastaviti da radimo - naglasio je Dodik.

Dodao je da emociju koju predsednik Vučić ima za taj kraj je apsolutno motivisana potrebnom da se ljudima pomogne i ništa drugo.

Danas ćemo biti u Prijedoru, vidim da se tamo neki mimo nas pokušavaju da prikažu to kao neki izazov i provokaciju, kao da tamo, u Prijedou, nisu Srbi stradali, kao da Prijedor nije bio pun naših ljudi kada su napuštali Krajinu. Treba odati počast i onima drugima koji su stradali, ali  niko ne može da nam zabrani da mi obeležavamo naše sećanje i da se setimo naših stradanja. Zahvalan sam predsedniku Vučiću bezgranično jer čini ovaj napor, na ovom mestu, gde nijedan državnik nije do sada bio - rekao je Dodik.

Kazao je da će na tom mestu biti izgrađen objekat, koji će podsećati na žrtve, da su tu pobijeni civili bez ijednog razloga.

Neka živi Republika Srpska i Republika Srbija, i neka živi predsednik Vučić - poručio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.