SNSD: Pobedio Dodik; PDP: Mrtva trka

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNSD: Pobedio Dodik; PDP: Mrtva trka

Prema poslednjim podacima PDP-a, članice Saveza za pobjede, Milorad Dodik je prešao u vođstvo u odnosu na Mladena Ivanića sa 1.700 glasova birača.

Kako je saopštio lider te stranke Branislav Borenović, ishod ovih izbora je veoma neizvestan i o tome ko će biti pobednik ovih izbora odlučiće, kako je rekao, foto finiš.

Na drugoj strani, Milorad Dodik proglasio pobedu na izborima za srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << člana Predsedništva BiH.

"Izborna trka je toliko neizvesno da je teško zati ko je pobednik i ne samo večeras. To je i razlog zbog kojeg se još ne oglašavaju ni Dodik nii Ivanić, jer treba biti siguran“, kazao je Borenović novinarima u sedištu stranke.

Prema njegovim rečima, na osovu 451.986 prebrojanih glasačkih listića, Dodik ima podršku 213.826 glasača, a Ivanić 211.933, što je razlika od 1.697 glasova, 42 promila, u korist Dodika.

Prema podacima iz Izbornog štaba SNSD-a o obrađenih 85,62 odsto biračkih mesta, Milorad Dodik je osvojio 320.896 glasova, a Mladen Ivanić 253.016 glasova.

SNSD tvrdi da vodi i na ostalim izbornim nivoima.

Predsednik PDP-a Branislav Borenović je naveo da iz pojedinih gradova, poput Zvornika, nisu stigli podaci, navodeći da se nešto "čudno dešava", što bi mogla da ukaže na kupovinu glasova, ne samo u tom gradu, već i u drugim gradovima RS.

"To je mrtva trka i pobednik se neće znati sve dok se ne prebroji poslednji glas", kazao je Borenović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PDP: Dodik prešao u blago vođstvo, odlučuje foto finiš

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2018

Prema poslednjim podacima PDP-a, članice Saveza za pobjede, Milorad Dodik je prešao u vođstvo u odnosu na Mladena Ivanića za 1.700 glasova birača...Kako je saopštio lider te stranke Branislav Borenović, ishod ovih izbora je veoma neizvestan i o tome ko će biti pobednik ovih izbora odlučiće,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.