ŠMIT DA SE PROGLASI PERSONOM NON GRATA Dodik najavio veto na agreman nemačkog ambasadora

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2022, 12:23

"ŠMIT DA SE PROGLASI PERSONOM NON GRATA" Dodik najavio veto na agreman nemačkog ambasadora

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na današnjoj vanrednoj sednici Predsedništva predložio da Kristijan Šmit bude proglašen personom non grata u BiH.

Dodik je rekao i da će u naredna tri dana odlučiti da li će na agreman nemačkog ambasadora uložiti veto, odnosno pokrenuti vitalni nacionalni interes.

Dodik je na pres konferenciji nakon sednice Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponovio da Republika Srpska ne priznaje Šmita za visokog predstavnika.

On je rekao da su druga dva člana Predsedništva, Šefik Džaferović i Željko Komšić, na današnjoj sednici odbili četiri njegova predloga za dnevni red, čime je, istakao je, smisao Predsedništva doveden u pitanje.

- Mržnja druga dva člana Predsedništva prema Republici Srpskoj je očigledna - naveo je Dodik i ponovo zatražio smenu bošnjačkog člana Džaferovića, koji se, kako je rekao, tendenciozno ponaša pokušavajući u kontinuitetu da pribavi sebi ovlašćenja na koja nema pravo.

- Mislim da je BiH u dubokoj krizi koju neće rešiti izbori - rekao je i dodao da druga dva člana Predsedništva opstruišu projekte važne za Srpsku, prenela je RTRS.

BONUS VIDEO: Brutalna tuča na auto-putu u Crnoj Gori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

A, da ga proglasimo za personu non grata?

Izvor: B92, 02.Sep.2022

Milorad Dodik izjavio je da je na današnjoj vanrednoj sednici Predsedništva predložio da Kristijan Šmit bude proglašen personom non grata u BiH...Dodik je rekao i da će u naredna tri dana odlučiti da li će na agreman nemačkog ambasadora uložiti veto, odnosno pokrenuti vitalni nacionalni interes...Dodik...

Nastavak na B92...

Dodik glasao protiv davanja agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Sep.2022

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine izjavio je kako je bio protiv davanja agremana novom njemačkom ambasadoru Thomasu Fitschenu u Bosni i Hercegovini na sjednici Predsjedništva BIH u petak, 2.septembra. Druga dva člana Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.