SDS protiv SMS sednice Saveta ministara BiH: Izetbegović i Dodik se dogovorili o akcizama

Izvor: Blic, 10.Apr.2017, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS protiv SMS sednice Saveta ministara BiH: "Izetbegović i Dodik se dogovorili o akcizama"

Predsednik SDS Vukota Govedarica je istakao danas da ova stranka osuđuje 'ilegalnu sednicu' Saveta ministara BiH na kojoj se govorilo o povećanju akciza, te dodao da su se Milorad Dodik (SNSD) i Bakir Izetbegović( SDA) u Mostaru dogovorili o istim.

Govedarica tvrdi da je u Predstavničkom domu BiH situacija šizofrena obzirom da se isti zakon, zakon o akcizama, nalazi i u hitnoj i redovnoj proceduri.

- Postavlja se pitanje kako i na koji način treba da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parlament izjašnjava - navodi Govedarica.

Kaže, očekuje da se svi zakoni koji su definisani na telefonskoj sednici izbace iz hitne procedure.

- Mislim da je odgovoran predsedavajući Saveta ministara, gospodin Kutleša je tehničko lice koje ispunjava zahteve. SMS -om se sazivaju sednice. Možete li da zamislite da Angela Merkel saziva sednice SMS porukama - pitao je Govedarica.

On je dodao da su se u proteklom periodu dešavale telefonske sednice, ali da su to bile ad hoc sednice o već usaglašenim stvarima, te dodao da se ovde radi o krucijalnim zakonima.

- Sve što se usvojilo na telefonskoj, kako ministar Mektić kaže - ilegalnoj sednici, neće važiti - rekao je Govedarica.

Savet ministara BiH danas je odbacio izjavu ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića da poslednja sednica nije održana po poslovniku i na zakonit način.

Povodom toga danas je iz SDS poručuju da ministri iz Saveza za promene neće podržati zapisnik sa poslednje sednice Saveta ministara te su istakli zaključke sa sednice kao nevažeće.

Podsećamo, ministar Dragan Mektić je u subotu rekao da se čuo sa Crnadkom i pitao ga da li je znao za sednicu, na šta je dobio odgovor da je saznao tek u subotu ujutro kada mu je poslan SMS, prenosi N1.

- Nemoguće da se telefonska sednica održi bez da se pozove iko da se izjasni. Zato je ilegalna. Poslovnikom o radu Savet ministara BiH nije predviđeno da se mogu održavati telefonske sednice. Predviđene su redovne i vanredne sednice koje može zakazati predsedavajući VM BiH. Mora se dostaviti 24 sata ranije materijal i dnevni red da se vidi o čemu se radi - kazao je Mektić
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dodik: Pozivam SDS da zajedno smenimo Savet ministara BiH

Izvor: Blic, 11.Apr.2017, 12:48

Predsednik Republike Srpske (RS) i SNSD Milorad Dodik pozvao je SDS da zajedno s SNSD glasa za smenu Saveta ministara, ako su tačne SDS tvrdnje o "ilegalnoj" sednici Saveta ministara BiH na kojoj je zakon o povećanju akciza upućen u parlamentarnu proceduru...- Smena Saveta ministara je jedino logična,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.