Izvor: B92, 08.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDP traži sankcije za Dodika

Sarajevo -- Socijaldemokratska partija (SDP) BiH zatražila je da se premijer RS Milorad Dodik kazni zbog "antidejtonskog ponašanja".

SDP je to zatražio nakon što je juče objavljen snimak na kojem se vidi kako Milorad Dodik baca zastavu BiH tokom zvaničnog sastanka delegacijom opštine Trebinje.

SDP BiH je zatražio da "Dodikovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koalicioni partneri, Stranka demokratske akcije (SDA) i Stranka za BiH (SBiH) preduzmu konkretne mere kao odgovor na taj čin".

"Ukoliko SDA i SBiH temeljno ne promene koalicioni odnos s Dodikom to će biti konačna potvrda njihove dvoličnosti: deklarativno zalaganje za ukidanje RS, a suštinski pristanak na podelu BiH", saopšteno je iz SDP-a.

SDP je postavio pitanje "šta još Dodik treba da uradi da bi visoki predstavnik Miroslav Lajčak reagovao".

Federalna televizija juče je u vestima prikazala snimak na kojem se vidi kako predsednik Vlade RS Milorad Dodik u Trebinju baca državnu zastavu BiH sa stola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.