Rođendan je najvažniji za svaku republiku

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 10.Jan.2011, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođendan je najvažniji za svaku republiku

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik rekao je da je Dan Republike za svaku zajednicu najvažniji dan u njenoj istoriji, te istakao da su svi u Srpskoj danas, mnogo više nego ikada, svjesni svoje republike.

"Naša istorija bilježi 19. rođendan, to je kratko vrijeme, ali događaji koji su se dešavali u njenom stvaranju, jačanju i očuvanju sigurno su bili zbijeni i daju nam za pravo da kažemo da smo >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << prošli zaista dugo istorijsko vrijeme", rekao je Dodik na prijemu koji je organizovao povodom 9. januara - Dana i krsne slave RS Svetog arhiđakona Stefana.

On je poručio da je RS trajna, a da je u njenoj trajnosti najvažnija komponenta ljubav prema njoj.

"Mi nismo oni koji bismo ovdje bilo šta radili mimo demokratske prakse, istorije, procedure, mi želimo da naša Republika bude jednako poštovana i od drugih onoliko koliko i mi poštujemo druge. A mi njih poštujemo", rekao je Dodik i dodao da bi želio da vidi više tog poštovanja od drugih.
Slični članci: Dan Republike Srpske
Izvor: SRNA

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U inat svima proslavila već 19. rođendan!

Izvor: Press, 10.Jan.2011

Srpska prihvata samo onu BiH koja je verifikovana izvornim „Dejtonom" i koja uvažava RS. Niko iz RS ništa neće učiniti da destabilizuje BiH, ali ćemo braniti pravo Srpske na autonomiju, poručio Predsednik Dodik

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.