Prvi susret Dodika i novog američkog ambasadora u BiH

Izvor: B92, 09.Mar.2022, 23:29

Prvi susret Dodika i novog američkog ambasadora u BiH

Milorad Dodik razgovarao je sa američkim ambasadorom u BiH Majklom Marfijem.

Marfi je pri tom istakao čvrstu podršku SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH i mestu BiH u evroatlantskoj zajednici naroda, saopšteno je na tviter nalogu američke ambasade u BiH.

Marfi je naglasio i važnost funkcionalnih, efikasnih institucija na državnom nivou, "u kojima lideri učestvuju u dobroj veri, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i podršku SAD funkcionalnim, efikasnim i odgovornim subjektima koji usmeravaju pažnju na obezbedjivanje gradjanima demokratske i prosperitetne budućnosti".

To je prvi sastanak novog američkog ambasadora sa Dodikom, koji se nalazi pod američkim sankcijama.

O sastanku sa američkim ambasadorom u BiH oglasio se i Dodik.

Iz njegovog kabineta saopšteno je da Dodik u Sarajevu primio u nastupnu posetu ambasadora SAD i da su razmenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu.

"Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik naglasio je danas da je politika Republike Srpske i njenih predstavnika poštovanje izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava", ističe se u saopštenju.

Dodik je istakao da "problemi nastaju onda kada se pokušavaju umanjiti Ustavom jasno definisane nadležosti Republike Srpske".

Srpski član Predsedništva BiH iskazao je podršku daljim integracijama u EU BiH i Zapadnog Balkana, kao i poštovanju odluke Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.