Prijem Kitarovićeve dan pre obeležavanja zločina

Izvor: Akter, 13.Sep.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem Kitarovićeve dan pre obeležavanja zločina

Partija demokratskog progresa (PDP) optužila je danas predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da je juče u Banjaluci primio predsednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović na, kako su naveli, njenom proputovanju prema proslavi "Maestrala", akcije u kojoj je pre tačno dve decenije izvršen gnusan zločin nad srpskim narodom u zapadnokrajiškim opštinama

"Partija demokratskog progresa podseća da >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je predsednik Republike Srpske predsednik i građanima koji su glavom bez obzira pobegli iz 13 zapadnokrajiških opština, čiji je pogrom započeo na današnji dan", navodi se u saopštenju PDP-a.

Ono zbog čega Srbi danas tuguju, kako se ističe, "predsednica Hrvatske danas slavi u Jajcu, a na proslavu je otputovala - iz Dodikovog kabineta".

PDP je ocenila da su posete predsednika susednih zemalja, koje su i garanti Dejtonskog sporazuma, dobrodošle, ali da je "licemerno to što Dodik sebe uporno predstavlja kao jedinog zaštitnika srpskog naroda na političkoj sceni, a juče je dozvolio da Republika Srpska u predsedničkoj palati bude ponižena".

"S obzirom na to da je Dodikov kabinet posetu predstavio kao istorijsku, pitamo zaštitnika srpskog naroda zašto hrvatskoj predsednici nije postavio pitanje nuklearnog otpada koji ugrožava zdravlje stanovnika Novog Grada u Republici Srpskoj", navodi se u saopštenju.

PDP podseća i da je Dodik jedan od retkih političara iz RS koji se nijednog trenutka nije zainteresovao za hrvatsku blokadu izvoza mleka iz BiH u EU.

"Sve to zajedno potvrđuje da je Milorad Dodik najbolji zastupnik interesa Republike Hrvatske u RS i BiH”, ističe se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.