Pretnja Dodiku verovatno će biti viđena kao akt terorizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnja Dodiku verovatno će biti viđena kao akt terorizma

Slučaj pretnje predsedvajućem predsedništva BiH Miloradu Dodiku i njegovim saradnicima Tužilaštvo BiH će najverovatnije okarakterisati kao teroristicki akt, pišu danas banjalučke "Nezavisne novine".

Sagovornik "Nezavisnih novina" je naveo da je predmet već predat Tužilaštvu BiH.

"Oni su, dakle, na potezu. Identitet tog muškarca je poznat i uskoro bi trebalo da bude lociran i uhapšen. Nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u Nemačkoj", pojašnjava neimenovani izvor.

Muškarac koji stoji iza tog čina, identifikovan je, kako se navodi, zahvaljujući saradnji policijskih agencija iz BiH i njihovih kolega iz Nemačke.

"Reč je o muškarcu poreklom iz BiH, a koji već duže vreme živi u Nemačkoj. Otkriven je veoma brzo nakon pretnje zahvaljujući broju telefona sa kojeg je zvao, a ako ga ne uhapsi nemačka policija, ta sudbina ga čeka kada se vrati u BiH", pojasnio je izvor "Nezavisnih".

Kako je dodao, operativni podaci koji su do sada prikupljeni pokazuju da osumnjičeni ne pripada nijednoj ekstremističkoj grupi.

Preteći poziv upućen je 26. novembra sa nemačkog broja, a muškarac sa druge strane predstavio se kao Ibro.

On je, kako se navodi, pozvao Dodikov kabinet, vređao njega i njegove saradnike i pretio im smrću, govoreći da će ih "sve zapaliti", zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Dodikovom kabinetu u Predsedništvu BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.