Predsednik Republike Srpske ponovio da u Srebrenici nije bilo genocida

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2012, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Republike Srpske ponovio da u Srebrenici nije bilo genocida

26.09.2012. -

Ponovljena izjava predsednika Republike Srpske da u Srebrenici nije bilo genocida ponovo je izazvala reagovanje javnosti u BiH.

Sarajevski "Dnevni avaz" podseća da Dodiku ovo nije prvi put da negira postojanje genocida u Srebrenici, iako je, kako se navodi, to potvrdio Međunarodni sud pravde u Hagu

"Pitanje je samo, da li će i ovaj njegov nastup proći bez odgovarajuće međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << reakcije kao što je to do sada bio slučaj", navodi "Avaz" koji piše da je Dodik, između ostalog, veličao odnose Republike Srpske i Rusije, a "dotakao" je kažu i Tursku.

Zagrebački "Jutarnji list" je Dodikov nastup u Srebrenici objavio pod naslovom: "Dodik opet provocira".

U Srebrenici će se 7. oktobra, kao i u svim drugim opštinama u BiH, osim u Mostaru, održati lokalni izbori.

Izvor: Golos Rossii    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.