Posle KiM planiraju da slabe RS

Izvor: B92, 09.Maj.2013, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Posle KiM planiraju da slabe RS"

Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da međunarodni predstavnici posle rešenja pitanja Kosova imaju plan slabljenja RS.

Prema njegovim rečima, taj plan podrazumeva njegovu medijsku satanizaciju, ali ovoga puta putem srpskih medija.

"Taj plan podrazumeva da sarajevski, bošnjački, muslimanski mediji prestanu bilo kakvu polemiku sa mojim politikama, a da se nađu neki mediji u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiji, u srpskom narodu, koji će to činiti na istim postulatima na kojima su to samo nekoliko godina ranije činili muslimanski mediji putem onih famoznih '60 minuta'", prenela je Dodikovu izjavu Radio-televizija RS.

Dodik je ranije demantovao pisanja pojedinih medija u Srbiji, koji su preneli izjavu pripadnika zemunskog klana Aleksandra Simovića da je bio umešan u šverc cigareta, kao i informaciju o njegovim navodnim vezama sa narkobosom Naserom Keljmendijem.

Komentarišući situaciju posle potpisivanja briselskog sporazuma o Kosovu, predsednik RS je kazao da su sporazum "veoma lako" potpisali oni u Srbiji "koji su ranije bili spremni da otpočnu rat da odbrane Kosovo".

Prema njegovim rečima, oni koji su ranije "pokazivali patriotizam", sada su dobro došli strancima da preko njih i pod plaštom "velike priče o integracijama" umanje značaj RS.

Dodik je poručio da sve dok postoji Dejtonski sporazum, položaj RS neće biti ugrožen.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Posle Kosova, stranci planiraju slabljenje Republike Srpske"

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2013

Međunarodni predstavnici posle rešenja pitanja Kosova imaju plan slabljenja RS, koji podrazumeva njegovu medijsku satanizaciju, ali ovoga puta putem srpskih medija, izjavio je predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik...Posle rešenja pitanja Kosova, međunarodni predstavnici imaju plan slabljenja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.