Portali: Dodik ide na sastanak članova Predsedništva BiH s novim Visokim predstavnikom Šmitom

Izvor: Beta, 27.Jul.2021, 18:20

Portali: Dodik ide na sastanak članova Predsedništva BiH s novim Visokim predstavnikom Šmitom

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je dolazak na sastanak članova Predsedništva BiH s novim Visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, objavili su pojedini sarajevski portali.Sastanak članova Predsedništva BiH sa Šmitom zakazan je za idući utorak, 3. avgust, dva dana pošto će Šmit stupiti na dužnost novog Visokog predstavnika medjunarodne zajednice u BiH.Dodik niti niko iz njegovog kabineta još nije reagovao na tu najavu.S obzirom na to da je, kako se tvrdi, Dodik potvrdio dolazak, navodi se da se očekuje da i bude na sastanku narednog utorka, čime bi, kako se ocenjuje, doveo u pitanje bojkot rada srpskih predstavnika u institucijama BiH.Zbog odluke odlazećeg Visokog predstavnika u BiH, Valentina Incka, da nametne zakon o zabrani negiranja gencida, na jučerašnjem sastanku predsednika parlamentarnih stranaka iz RS doneta je odluka da srpski predstavnici ne učestvuju u radu institucija BiH – Predsedništva BiH, Parlamenta BiH i Saveta ministara. Ipak, srpski predstavnici se neće povući iz institucija BiH, već za sada neće učestvovati u njihovom radu, jer smatraju da za to nemaju uslove.Srpski politički lideri su saopštili i da ne prihvataju nametnuti Inckov zakon, a da bi Narodna skupština RS u vezi sa odlukom visokog predstavnika trebalo da zaseda u petak. Kolegijum Narodne ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Dodik potvrdio dolazak na sastanak sa novim visokim predstavnikom za BiH

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2021

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je dolazak na sastanak članova tog tela sa novim visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom naredne nedelje, javljaju sarajevski mediji.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.