Policija RS rame uz rame s evropskim agencijama

Izvor: Cafe.ba, 21.Nov.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija RS rame uz rame s evropskim agencijama

Opremanje policije RS, koje je realizovano, dalo joj je mogućnost da bude rame uz rame s ostalim evropskim policijama, a u narednom periodu slijedi dodatno osposobljavanje za što efikasniju borbu protiv terorizma i sličnih izazova.

To je poručeno u petak, kada je MUP RS nizom aktivnosti proslavio svoju krsnu slavu, Svetog arhangela Mihaila, a obilježeno je i 19 godina postojanja Visoke škole unutrašnjih poslova. Služen je parastos i postavljeni su vijenci stradalim pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << MUP-a RS.

Milorad Dodik, predsjednik RS, rekao je da je očuvanje bezbjednosti društva jedna od važnih pretpostavki, a da policija RS predstavlja jednu od najboljih bezbjednosnih agencija u BiH.

"Moramo u narednom vremenu da osposobimo našu policiju za što efikasniju borbu protiv terorizma i bilo kakve opasnosti te vrste", kaže on.

Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, naglasila je da je zadovoljna što su, uprkos krizi, poboljšani materijalni uslovi za rad policije RS, a što se manifestovalo kroz nabavku vozila i uniformi, te povećanje plata.

Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova RS, podsjetio je da je ove godine napravljen veliki iskorak u opremanju policije.

"To nam daje mogućnost da rame uz rame s ostalim evropskim policijama uspješno izvršavamo svoje zakonom predviđene obaveze", rekao je Jovičić.

Povodom ove svečanosti promovisana su i 92 diplomirana studenta Visoke škole unutrašnjih poslova, a za tri studentkinje, s najvećim prosjekom ocjena, data je mogućnost da obave pripravnički staž.

Danica Ignjatović, koja je najuspješniji student sa prosjekom 9,25, kaže da je zadovoljna što je upisala Visoku školu unutrašnjih poslova.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Policija RS rame uz rame s evropskim agencijama

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2014

BANJALUKA - Opremanje policije RS, koje je realizovano, dalo joj je mogućnost da bude rame uz rame s ostalim evropskim policijama, a u narednom periodu slijedi dodatno osposobljavanje za što efikasniju borbu protiv terorizma i sličnih izazova...To je poručeno u petak, kada je MUP RS nizom aktivnosti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.