Pokrenuta online peticija za hapšenje Milorada Dodika

Izvor: SandzakPress.net, 26.Jul.2021, 17:39

Pokrenuta online peticija za hapšenje Milorada Dodika

Nakon što je Dodik prije dva dana pokrenuo peticiju o neprihvatanju Inzkove odluke o zabrani negiranja genocida, na internet platformi “change.org” pokrenuta je online peticija pod nazivom “Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran”. Peticiju je pokrenuo bosanski youtuber Amir Hadžić, a do zaključenja ovog teksta potpisalo ju je više od 4.000 ljudi. Bit će zanimljivo pratiti krajnje rezultate obje peticije, a na društvenim mrežama se već uveliko “bacaju” >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << opklade da će ova o Dodikovom hapšenju skupiti više potpisa od one o neprihvatanju Inzkove odluke. “Trenutni član predsjedništva Bosne i Hercegovine, već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države Bosne i Hercegovine. To čini svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH. Mi smo jedina država na svijetu čiji predsjednik poriče vlastitu državu”, stoji u opisu peticije. Dodaje se da već svi već znaju da Dodik povlači ove i mnoge druge destruktivne poteze za Bosnu i Hercegovinu i budućnost njenih građana, “jer želi prikriti sav kriminal iza kojeg stoji posljednjih 30 godina”. “Posljednjim događajima vezanim za Milorada Dodika i njegovo negiranje genocida u Srebrenici, te Dodikovim najavama o otcjepljenju manjeg bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine, sigurnost svih građana BiH je u velikoj mjeri ugrožena, a mi možemo ovo okarakterisati kao državni udar od samog predsjednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti”, stoji uz peticiju. Zanimljivo je da je u peticiji “tagovan” predsjednik SAD-a Joe Biden, Ujedinjene nacije, Vijeće Evrope, Evropski parlament i Interpol, što znači da su svi oni upoznati sa ovom peticijom. Peticiju je moguće potpisati na ovom linku. Izvor: klix.ba The post Pokrenuta online peticija za hapšenje Milorada Dodika appeared first on Bosna PRESS. Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Pokrenuta online peticija za hapšenje Milorada Dodika The post Pokrenuta online peticija za hapšenje Milorada Dodika appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Više od 38 hiljada građana potpisalo peticiju za hapšenje Milorada Dodika

Izvor: SandzakPress.net, 27.Jul.2021, 05:39

Nakon što je u nedjelju pokrenuta online peticija za hapšenje i procesuiranje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, za nepuna 24 sata više od 38 hiljada građana potpisalo je ovu peticiju. Peticiju za hapšenje Milorada Dodika pokrenuo je bosanski youtuber Amir Hadžić. Kao jedan od razloga...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.