Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jun.2023, 19:24

Pogledajte koje zaključke je usvojila NS RS nakon odluke Ustavnog suda BiH

BANJALUKA – Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dao rok Ustavnom sudu BiH da do petka 23. juna do 12 časova ukine svoju odluku kojom se iz Pravila o radu Ustavnog suda briše član 39 koji se odnosi na odgađanje sjednice suda, ako ne prisustvuju najmanje trojica sudija koje je izabrao Predstavnički dom Parlamenta FBiH i najmanje jedan sudija kojeg je izabrala Narodna skupština Republike Srpske, stigla je reakcija i iz najvišeg zakonodavnog tijela u Srpskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština RS pozvala na bojkot Parlamenta BiH ako ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jun.2023

Narodna skupština Republike Srpske je usvojila zaključke u kojima, između ostalog, pozivaju predstavnike ovog bh. entiteta da se povuku iz rada državnog Parlamenta ukoliko ne bude usvojen Zakon o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine (BiH). Među zaključcima usvojenim na sjednici 21. juna u Banjaluci...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Dodik otkrio šta će se desiti ako Ustavni sud BiH ne ukine najnoviju odluku

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2023, 16:21

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će već sutra popodne, ako Ustavni sud BiH ne ukine svoju najnoviju odluku, biti zakazana sjednica Narodne skupštine na kojoj će biti donesen zakon o prestanku važenja i objavljivanja odluka tog suda u Srpskoj i zaštiti lica ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.