Podrška Vlade Republike Srpske filmu Kralj Petar Prvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2018, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Vlade Republike Srpske filmu "Kralj Petar Prvi"

Film "Kralj Petar Prvi" u režiji Petra Ristovskog dobio je podršku Vlade Republike Srpske i njenog bivšeg predsednika Milorada Dodika, saopštili su producenti.

"Mi smo sa Srbijom u svim važnim projektima, pa i u filmu koji govori o herojskoj prošlosti Srba u Prvom svetskom ratu, kako je to prikazano u ovom istorijskom spektaklu", rekao je Milorad Dodik.

Film će premijerno biti prikazan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji 5. decembra, a nekoliko dana kasnije i u Banja Luci.

Podrška Dodika nije iznenadila Lazara Ristovskog, koji tumači glavnu ulogu.

"Odluka Milorada Dodika da stane uz naš film dolazi u pravom momentu. Republika Srpska i Srbija su povezane pupčanom vrpcom. Srbija je majka Republici Srpskoj, pa je ova odluka kao kada se sin koji je uspeo u životu zahvaljuje majci", rekao je Lazar Ristovski.

Povodom predstojeće premijere ispred Kombank dvorane postavljene su replike topova iz Prvog svetskog rata.

Njih je za potrebe snimanja napravila jedna radionica iz Bele Crkve, po originalu topova 75 mm koje je izrađivala fabrika "Škoda", kao verne replike oružja od teškog materijala korišćene u Prvom svetskom ratu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik i Vlada RS podržali film Ristovskog "Kralj Petar Prvi"

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2018

Filma "Kralj Petar Prvi" dobio je podršku Vlade Republike Srpske i njenog bivšeg predsednika Milorada Dodika, saopšteno je..."Mi smo sa Srbijom u svim važnim projektima, pa i u filmu koji govori o herojskoj prošlosti Srba u Prvom svetskom ratu, kako je to prikazano u ovom istorijskom spektaklu",...

Nastavak na N1 televizija...

Stiže u bioskope film "You go to my head" sa Cvetkovićem u glavnoj ulozi

Izvor: B92, 19.Nov.2018, 17:26

Višestruko nagrađivani film belgijskog reditelja i producenta Dimitri de Clerka "You go to my head", u kome glavnu ulogu tumači srpski glumac Svetozar Cvetković, biće premijerno prikazan 13. decembra u Kombank Dvorani, najavili su danas distributeri...Ova ljubavna drama prvi put je domaćoj publici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.