Počeo Samit energetike u Trebinju

Izvor: Capital.ba, 20.Mar.2024, 14:40

Počeo Samit energetike u Trebinju

TREBINJE – U Trebinju je počeo Samit energetike, koji će u naredna dva dana pod sloganom “Energetska povezanost zapadnog Balkana” okupiti najeminentnije stručnjake za energetiku iz regiona. FOTO: Capital Trodnevni Samit okupiće oko 1.000 učesnika iz 11 zemalja, kao i predstavnike 200 kompanija. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je energija kapital budućnosti. Dodik je istakao da je pojačana potreba za izgradnjom novih kapaciteta kojim će biti omogućena energetska stabilnost i efikasnost i da zato treba da se ide ukorak sa savremenim trendovima. “U BiH funkcionišu tri javne elektroprivrede. Postoji politički dogovor da na prostoru srednje...

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO) Dodik otvorio Samit energetike Trebinje "Republika Srpska ima potencijal i ne želi to da izgubi"

Izvor: Blic, 20.Mar.2024

Milorad Dodik, predsednik RS zvanično je otvorio Samit energetike Trebinje. Prema njegovim rečima, u nekoliko narednih godina tri puta će se povećati potreba za energijom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.