Po Dodikovoj prijavi Tužilaštvo formiralo predmet protiv Šmita

Izvor: B92, 17.Jul.2023, 14:12

Po Dodikovoj prijavi Tužilaštvo formiralo predmet protiv Šmita

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka primilo je 7. jula prijavu podnetu od strane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika protiv Kristijana Šmita.

Po dobijanju prijave Tužilaštvo je formiralo predmet i dodelilo ga u rad postupajućem tužiocu, potvrđeno je za RTRS iz ovog tužilaštva.

Po dobijanju prijave Tužilaštvo je formiralo predmet i dodelilo ga u rad postupajućem tužiocu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Podsećamo, Milorad Dodik je ranije podneo krivične prijave protiv Kristijana Šmita i i Dragana Prusine, direktora Službenog lista BiH, navodi RTRS.

"Protiv Šmita krivičnu prijavu sam podneo Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci jer se već duže vreme neovlašćeno bavi poslovima visokog predstavnika za šta nema odluku Saveta bezbednosti UN-a. U nameri da se Republici Srpskoj nanese šteta, Šmit se "lažno predstavlja kao službeno lice" znajući da nije imenovan u skladu s Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma. Time je on počinio krivična dela neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem i lažno predstavljanje po članovima 310 i 313 Krivičnog zakonika Republike Srpske“, naveo je tada predsednik Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"LAŽNO SE PREDSTAVLJA" Po Dodikovoj prijavi tužilaštvo u Banjaluci formiralo predmet protiv Šmita

Izvor: Blic, 17.Jul.2023

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zaprimilo je 7. jula prijavu podnesenu od strane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika protiv Kristijana Šmita, kojeg Srpska ne priznaje kao visokog predstavnika u BiH, potvrđeno je za RTRS iz ovog tužilaštva.

Nastavak na Blic...

Banjalučko tužilaštvo po Dodikovoj prijavi formiralo predmet protiv Šmita

Izvor: Danas, 17.Jul.2023

Okružno javno tužilaštvo (OJT) Banjaluka formiralo je predmet protiv visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita na osnovu krivične prijave koju je protiv njega podneo predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, potvrđeno je Beti iz tog tužilaštva.

Nastavak na Danas...

Tužilaštvo u Banjaluci formiralo predmet protiv Schmidta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jul.2023

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka formiralo je predmet protiv visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, nakon što je krivičnu prijavu protiv njega podnio predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, objavila je Radio-televizija RS. Tužilaštvo je za RTRS potvrdilo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.