Paprena kazna za Fejs TV zbog poziva na ubistvo Dodika

Izvor: B92, 05.Feb.2023, 21:07

Paprena kazna za Fejs TV zbog poziva na ubistvo Dodika

Televizija Fejs objavila je danas da ju je finansijski kaznila Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK) zbog navodnog "poziva na ubistvo Milorada Dodika".

Iz Fejsa su istakli da ih je RAK kaznio sa 15.000 konvertibilnih maraka (oko 7.700 evra) zbog navodnih uređivačkih propusta u tri emisije "Centralni dnevnik" i naglasili da je najznačajniji propust navodni poziv voditelja Senada Hadžifejzovića na "ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Republike Srpske Milorada Dodika".

''Iako Senad Hadžifejzović nije rekao "ubiti" (nego "smijeniti", "smiriti", "umiriti", op. a.), RAK je ustanovio da je reč o teškom prekršaju te je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.000 KM'', navodi se u tekstu koji je Fejs danas objavio na svom sajtu.

Sporni snimak je, kako dodaje sarajevska televizija, analizirala Agencija za forenziku i bez obzira što, kako tvrde iz Fejsa, ''nije mogla precizno ustanoviti šta je Hadžifejzović zbilja rekao, RAK je bez čvrstih dokaza izrekao drastičnu kaznu koju TV Fajse mora da plati - bez obzira hoće li se ili neće žaliti''.

Regulatorna agencija za komunikacije utvrdila je prethodno sredinom decembra da nema osnova za pokretanje postupka protiv Fejsa, s obzirom na to da na osnovu nalaza, kako se navodi, nije moguće utvrditi da je novinar Hadžifejzović u spornoj izjavi rekao da treba "ubiti" lidera SNSD Milorada Dodika.

Sarajevska N1 tada je objavila da je Hadžifejzović odmah reagovao, objavljivanjem usporenog snimka iz kojeg se, kako navodi N1, jasno čuje da nije rekao "ubiti", već “umiriti”.

Portal Klix.ba podseća da je RAK protiv Fejsa posle preliminarnog postupka u pogledu sadržaja emitovanog dana 4. novembra 2022. i 5. novembra 2022. godine, pokrenula glavni postupak ''zbog potencijalnog kršenja osnovnih principa i opšteprihvaćenih standarda pristojnosti, o čemu je obavešten nosilac dozvole''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hadžifejzović kažnjen zbog poziva na ubistvo Dodika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2023, 16:42

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) u BiH izrekla kaznu za Face TV prema kojoj je Senad Hadžifejzović dužan da plati 15.000 KM zbog tri prekršaja, među kojima je, kako se navodi, to što je pozivao na ubistvo predsednika Republike Srpske Milorada Dodika treba...Hadžifejzović je u jednoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.