PUNO POSLA U ANTALIJI Dodik na VAŽNIM sastancima: Razgovarao sa Erdoganom i Orbanom

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 21:39

PUNO POSLA U ANTALIJI Dodik na VAŽNIM sastancima: Razgovarao sa Erdoganom i Orbanom

Radi se na unapređivanju prijateljskih odnosa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je na sastanku sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao o ekonomskoj saradnji dve zemlje i izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo.

- Razgovorali smo o raznim projektima u Srpskoj, pre svega o izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << autoputa. Predsednik Turske je veoma zainteresovan da dođe do izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo - rekao je Dodik novinarima u Antaliji gde se održava Diplomatski forum, prenosi RTRS.

Dodao je da je sa Erdoganom razgovara o političkoj situaciji i određenim elementima poljoprivredne saradnje.

- Ono što je za nas važno je da možemo da radimo na deonicama puteva u Srpskoj, ne čekajući Federaciju. Imamo dobar dogovor o toj realizaciji - istakao je Dodik.

On je naveo da je turskom predsedniku napomenuo da je za Srpsku prihvatljiva samo ustavna Bosna i Hercegovina koja je visoko decentralizovana.

- Treba da se poštuju međunarodni sporazumi i da se prekine sa međunarodnom intervencijom - rekao je Dodik.

Predsednik Srpske se takođe sastao sa premijerom Mađarske, Viktorom Orbanom.

- Razgovarali smo o zajedničkim projektima u Srpskoj. Konstatovali smo da se dobro realizuju - naveo je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodao je da je tema razgovora bila i poseta Orbana Banjaluci.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.