POTRESNE REČI POSLE SMRTI VLADIKE ATANASIJA: Milorad Dodik se oprostio od episkopa koga je narod voleo

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 17:01

POTRESNE REČI POSLE SMRTI VLADIKE ATANASIJA: Milorad Dodik se oprostio od episkopa koga je narod voleo

Nikada ni pred čim i ni pred kim nije ustuknuo

Srrpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskreno saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim vernicima, posebno onima u Hercegovini povodom upokojenja umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija.

- Sa žaljenjem sam primio vest da se upokojio umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije Jevtić, jedan od najuticajnijih episkopa i bogoslova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u celom pravoslavnom svetu. Vladiku Atanasija pamtićemo kao istinskog pastira, sastradalnika našeg naroda u Hercegovini, na Kosovu i Metohiji, gde je često boravio - istakao je Dodik.

On je naveo da je vladika Atanasije došao u Republiku Srpsku početkom rata, gde je delio sve patnje svog naroda kroz rat, ali i nakon rata, i nikada ni pred čim i ni pred kim nije ustuknuo, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH.

- Vladika Atanasije dao je nemerljiv doprinos obnovi Crkve u Hercegovini, ali i celoj Republici Srpskoj, kao i u ostalim zemljama gde žive Srbi. Ogroman doprinos dao je i teološkoj nauci, kojom se bavio do poslednjih trenutaka svog života - naglasio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.