Opozicija kritikovala Dodika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija kritikovala Dodika

Predstavnici opozicije u Republici Srpskoj koji se nisu odazvali na poziv predsednika RS na današnji sastanak, a koji su na vlasti u BiH, poručili su danas Miloradu Dodiku da ne prebacuje odgovornost na opoziciju, već da sprovede odluku Narodne skupštine RS o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Dodik je ranije danas sazvao konsultativni sastanak povodom odluke Suda BiH da Nasera Orića oslobodi optužbe za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno produžiti rok za održavanje referenduma u RS o Sudu i Tužilaštvu BiH i dopuniti odluku o republičkoj referendumskoj komisiji, na bazi prethodno pribavljene saglasnosti svih, pre svega opozicije u RS.

Dodik je pozvao opoziciju da podrži održavanje referenduma s predloženim izmenema u roku od 10 dana, a ukoliko je ne bude, odluku o referendumu treba privremeno povući do postizanja konsenzusa u RS.

U međuvremenu, dodao je, treba podržati inicijativu da se organizuje potpisivanje peticije s pitanjem identičnim referendumskom o Sudu i Tužilaštvu i da se obezbedi najmanje 500.000 potpisa na prostoru RS.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodik na udaru opozicije: "Podelio narod, pa sad glumi predsednika svih građana"

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2017

Predstavnici opozicije u Republici Srpskoj koji se nisu odazvali na poziv predsednika RS na današnji sastanak, a koji su na vlasti u BiH, poručili su danas Miloradu Dodiku da ne prebacuje odgovornost na opoziciju, već da sprovede odluku Narodne skupštine RS o Sudu i Tužilaštvu BiH...Dodik je ranije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.