Omerović: Izjava Dodika - smišljena pravokacija koja nosi štetu Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2017, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omerović: Izjava Dodika - smišljena pravokacija koja nosi štetu Srbiji

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava Meho Omerović ocenio je danas kao "smišljenu pravokaciju koja nanosi štetu Srbiji" izjavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da će RS "jednog dana biti država".

"Ova sramotna izjava pokazuje koliko je njemu stalo do politike koju vodi Srbija", naveo je Omerović u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Prema njegovim rečima Dodik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << - frustracije koje ima zato što je ostao na crnoj listi SAD pokušava da "zataška na stari oproban način-dolivanjem ulja na vatru".

"Koliko god se trudio... Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i garant je Dejtonskog mirovnog sporazuma", naveo je Omerović.

Dodao je i da Dodik "ovakvim izjavama nanosi štetu Srbiji, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, budućoj Vladi Ane Brnabić, ali i Srbima u BiH".

Dodik je izjavio ranije danas da će RS "jednog dana biti država", koja će odlučivati samostalno i bez tutora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Sramotne reči Dodika, šteti Srbiji, Vučiću, Srbima u BiH"

Izvor: OkRadio.rs, 25.Jun.2017

Izjava predsednika Republike Srpske je smišljena provokacija koja nanosi štetu Srbiji. To je ocenio predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava Meho Omerović komentarišući izjavu Dodika da će Srpska "jednog dana biti država". "Ova sramotna izjava pokazuje koliko je njemu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.