Odlaskom Dodika nestala bi RS

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odlaskom Dodika nestala bi RS"

Banjaluka -- Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki upozorio je u Banjaluci da bi odlaskom aktuelnog predsednika Srpske Milorada Dodika s vlasti "nestao taj entitet".

Vlajki je naveo da se u RS odvijaju dva procesa s ciljem destabilizacije vlasti.

Jedan je, precizirao je Vlajki, "narandžasta revolucija" prikrivena iza navodnih socijalnih protesta, a drugi radikalni islam koji ima za cilj unitarizaciju BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i uspostavljanje teokratskog društva.

Entitetski potpredsednik je dodao da smenu Dodika priželjkuju određeni politički krugovi na Zapadu, prenosi Radio televizija Republike Srpske.

"Niko ne negira činjenicu da je ekonomsko-socijalna situacija u BiH teška i da veliki broj građana teško živi, ali se ne može ni osporiti namera da se za takvo stanje razlog nađe u postojanju Republike Srpske", ocenio je Vlajki.

U narednom periodu Srpska će se, smatra on, naći pred različitim izazovima i provokacijama, s ciljem destabilizacije njenih institucija.

"Međunarodni faktori žele BiH u NATO-u, a u tome im je najveća prepreka aktuelni predsednik Srpske, koji je uspostavio izuzetnu saradnju s Rusijom", konstatovao je Vlajki.

Bošnjački politički establišment, zaključio je potpredsednik RS, više i ne krije da od BiH želi da napravi državu uređenu na teokratskim osnovama islama i sve češće se može čuti da su Bošnjaci brojnošću nad Srbima i Hrvatima stekli pravo za realizaciju takve ideje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.