Obeležen Dan ustanka protiv fašizma u Rebulici Srpskoj

Izvor: RTS, 27.Jul.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan ustanka protiv fašizma u Rebulici Srpskoj

U Republici Srpskoj obeležen je Dan ustanka protiv fašizma. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim građanima 27. juli poručivši da svi zajedno treba da njegujemo antifašističke tradicije i da se zalažemo za mirna rešenja čuvajući uspomenu na sve one koji su dali život u borbi protiv fašizma.
Dan ustanka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naroda BiH protiv fašizma obeležen je u Drvaru, teritoriji gde je i podignut.

Priznanje počasnog građanina Drvara ove godine dodeljeno je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koje je u ime predsednika primio generalni sekretar Nikola Selaković.
"Kada dolazi priznanje iz Drvara predsedniku Vučiću za pomoć koju je do sada Republika Srbija, da li kada je on bio predsednik Vlade i sada kao predsednik Republike pružao, na neki način jeste i počast i jedna vrsta obaveze", rekao je Selaković.
Prema njegovim rečima, Republika Srbija i Republika Srpska su danas na vrhuncu svojih odnosa.
Širom Republike Srpske položeni su venci na spomenike palim borcima. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Republici Srpskoj obilježen Dan ustanka protiv fašizma

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2019

DRVAR - Širom Republike Srpske danas je obilježen Dan ustanka protiv fašizma, kao i u Drvaru, teritoriji gde je ustanak i podignut.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.