Nema dogovora da se rezolucija o Srebrenici nađe na dnevnom redu

Izvor: Studio B, 25.Jun.2015, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema dogovora da se rezolucija o Srebrenici nađe na dnevnom redu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da nema dogovora među stalnim članicama Saveta bezbednosti UN da se rezolucija o Srebrenici nađe na dnevnom redu, već da nju Velika Britanija pokušava da nametne.

''Moj osećaj, posle razgovora u Rusiji, je da nije dogovoreno među stalnim članica SB UN da se rezolucija nađe na dnevnom redu, već da je dogovoreno da se minutom ćutanja oda pošta svim žrtvama ratova u bivšoj Jugoslaviji'', rekao je Dodik novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u ''Madlenijanumu'' gde se održava tribina "Aktuelne političke teme", na kojoj je počasni gost.

On je naveo da mu je (ruski ministar spoljnih poslova Sergej) Lavrov rekao da smatra da je predložena rezolucija antisrpska, da nema nameru da razgovara o mogućem usaglašavanju teksta i da je Rezolucija toliko loša da nema načina da se popravi.

''U tom pogledu, ako se traži konsenzus svih članica SB UN nemoguće je da se na dnevni red stavi nešto za šta se zna da može biti odbijeno'', rekao je Dodik.

On je napomenuo da međunarodna zajednica želi da Srbija prizna da je to bio genocid. ''Stvar nije završena dok mi ne kažemo da je to genocid.

Mi to negiramo i pošto ne mogu ništa da urade predložili su rezoluciju u kojoj zabranjuju da se to negira. Sve je to cinizam Velike Britanije'', zaključio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.