Ne odustajem od referenduma

Izvor: Blic, 20.Apr.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne odustajem od referenduma

BANJA LUKA - Na nivou BiH ne bi trebalo da postoji više od dve-tri, možda četiri nadležnosti koje bi bile opšteprihvaćene, a sve drugo treba da bude predmet koordinacije,tvrdi Milorad Dodik predsednik Republike Srpske za najnoviji broj nedeljnika NIN a povodom referenduma u RS sa pitanjem „da li podržavate nametnute odluke visokih predstavnika, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH’’ .

Ovo nije referendum >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o statusu Republike Srpske, o secesiji, već jasan otpor svim nametnutim rješenjima i strukturama koje su na osnovu toga nastale, a za koje mi nikada nismo dali saglasnost. Dodik je svestan toga da eventualno neprihvatanje rezultata može dovesti do razlaza u BiH.

Ako se ne prihvata da BiH funkcioniše u skladu sa Dejtonskim mirovnim ugovorom i Ustavom, onda ja ne znam šta bismo mi tu, mislim na Republiku Srpsku, tražili. Dodik nije želeo da kako je rekao „prorokuje" da li će i kada RS izaći iz Bosne i Hercegovine ili će pak generacije iza njega biti mišljenja da Bih tredba da bude centralizovana i unitarizovana država.

„Komentarišući tvrdnje i eventualne pretnje i reakcije moćnih Dodik je dodao da se svijet nije isti kao prije dvadeset godina. Nikakvih pretnji se ne bojim, jer samo hoću da obavljam svoju dužnost u najboljem interesu za ovaj narod.

On je ocenio da RS i on lično nemaju nikakve nesporazume sa Amerikancima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.