Ne mogu da se raspravljam sa Dodikovim besnim glistama

Izvor: B92, 19.Feb.2020, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne mogu da se raspravljam sa Dodikovim besnim glistama"

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se povodom poziva člana Predsedništva Milorada Dodika da podnese ostavku.

Kako je Komšić rekao novinarima okupljenim ispred zgrade Predsedništva u Sarajevu, on ima razumevanja za njega u određenim situacijama, ali o ovome neće raspravljati.

On je dodao kako s "detetom nema problema koje ima s Miloradom Dodikom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Mogu imati razumevanja za njegova stanja, ali ne mogu raspravljati s njegovim besnim glistama. To što se njemu ne sviđa što sam ja u Predsedništvu, moraće da se strpi još dve godine", rekao je Komšić.

Dodik smatra da je Komšić izmanipulisao Evropski sud za ljudska prava i javnost tako što je dokument vezan za novu sudiju Ustavnog suda BiH iz Nemačke navodno sakrio i dostavio odgovor bez konsultacija s druga dva člana Predsedništva BiH.

Predsedavajući je nekoliko puta kazao kako je Dodik zapravo ponesen svojim interpretacijama Ustava BiH i zakona te da se tako ne može raditi. Komšić je rekao da je dokument o sutdiji bio dostupan.

"Ako neko misli da je neko ovde naivan i ako misli da će kroz interpretaciju Ustava i zakona doći do cilja, a što ne piše ni u Ustavu i zakonu, taj se grdno vara. Ja ga razumem, on dolazi iz dela BiH gde je njegova reč prva i poslednja. Ali on se mora navići na to da dolazi na posao i da čita dokumente. Ako misli da je nešto urađeno protiv Ustava BiH, nek se obrati tom 'mrskom' Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine", rekao je Komšić.

On je dodao, odnosno ponovio raniji stav, da je Dodik talac svojih reči i postupaka te da se onda vraća unazad i negira rečeno.

Komšić je kazao i da je Dodik danas glasao po svim tačkama dnevnog reda, ali je bio samo za jednu koja je usvojena.

"To je tačka oko pomilovanja. E sad, šta su oni zaključili u NSRS, da li učestvuju ili ne to je njihova stvar, ali je činjenica da je gospodin Dodik došao na sednicu i odlučivao", zaključio je Dodik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Komšić: Ne mogu raspravljati sa Dodikovim bijesnim glistama

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Feb.2020

SARAJEVO - Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH komentarišući poziv Milorada Dodika, srpskog člana Predsjendištva BiH da podnese ostavku, kazao da "može imati razumijevanja za neka stanja Milorada Dodika, ali da ne može raspravljati sa njegovim bijesnim glistama o svemu".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.