Raspašće se

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 10:08

"Raspašće se"

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su mnogi pokušali da iskoriste priču o non pejperu "da bi usmerili napad na Republiku Srpsku".

"Ne može se sakriti činjenica da se u evropskim strukturama sve više priča o eventualnoj promeni granica u regionu", kazao je Dodik.

"Non pejper znači da je neobavezujući i svi su skočili da ga komentarišu. Neko to radi iz različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razloga i govore šta im odgovara", kazao je Dodik za ATV. Kako je rekao: "Niko ne može da sakrije činjenicu da se o tome sve više govori u evropskim strukturama".

"Ali evropske strukture funkcionišu i na osnovu neke vrste virtuelne stvarnosti ili nekog virtuelnog cilja prema kojem neće razumeti situaciju u BiH", rekao je Dodik.

On kaže da evropske strukture i dalje @guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine - da će im napraviti državu po njihovom uzoru, a problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila@.

"Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih Bošnjaci majoriziraju i sada je problem samo Republika Srpska, a pošto Milorad Dodik vodi RS, on je određen kao krivac", rekao je dalje Dodik.

Dodik ističe da je lično posvećen tome da Republika Srpska bude nezavisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilisani ljudi i da se za to bori ratom.

"Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao učiniti nešto s tog stanovišta, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti pošto u njoj neće više niko da radi", rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.