Nakon pretnji američkog ambasadora, Dodik pozvao Srbe na instrukcije VIDEO

Izvor: B92, 20.Feb.2020, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon "pretnji" američkog ambasadora, Dodik pozvao Srbe na instrukcije VIDEO

Banjaluka, Sarajevo -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je na sastanak sve Srbe koji obavljaju funkcije u institucijama BiH.

Nakon tog sastanka Dodik je izjavio da je stav srpskih predstavnika na nivou BiH da Ustavni sud BiH treba da ima šest sudija, dva koja dolaze iz Republike Srpske i četiri iz Federacije BiH.

"Na sastanku nije uradjeno ništa tajno. Rešenja koja smo predložili mogu biti korisna za sve, pa i za Bošnjake. Ako se odmaknu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od linije odbijanja, videće da i oni imaju koristi", rekao je Dodik nakon sastanka sa srpskim predstavnicima u organima BiH i dodao da se finalizuje predlog zakona o Ustvnom sudu BiH, prenosi portal RTRS.

Kako je rekao, danas je u Istočnom Sarajevu održan radni sastanak, na kojem se dogovaralo o odlučivanju u zajedničkim institucijama.

"Predsedništvo, Savet ministara, Parlamentarna skupština, na svim mestima bićemo, ali nećemo donositi odluke. Što se tiče drugih odluka nivoa odlučivanja, komunikacijska, službena i ostala, sve ostaje na istom nivou", rekao je Dodik.

On je dodao da je svrha sastanka bila da se objasne i prezentuju najnovije odluke i učešće o odlučivanju, prenosi sarajevska N1 televizija. "Odluke bilo koje vrste neće biti usvajane i donošene. Što se tiče drugih nivoa odlučivanja za sada sve ostaju u redovnoj aktivnosti", rekao je Dodik.

Kako su navei banjalučki mediji, današji sastanak je usledio nakon jučerašnjeg sastanka Dodika sa američkim ambasadorom Erikom Nelsonom, za kog Dodik kaže da mu je pretio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.