Na sceni ozbiljan plan za devastaciju institucija Srpske

Izvor: Cafe.ba, 13.Dec.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sceni ozbiljan plan za devastaciju institucija Srpske

NOVI GRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije upoznat sa detaljima plana njegovog "rušenja" koji su objavili pojedini portali pod nazivom "Proljeće 2016", ali da je na sceni ozbiljan plan usmjeren da se organizovano devastiraju institucije Srpske.

Dodik je rekao da se uporno nastojalo i nastoji urušiti autoritet institucije predsjednika Republike.

"Vidimo urušavanje Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Republike Srpske kad opozicija iz nekog trivijalnog razloga, uprkos činjenici da postoji izborni legitimitet i većina u Vladi, uvijek kao uvrijeđeno dijete nalazi nešto pa im ne valjaju Željka Cvijanović i Nenad Stevandić i stalno napuštaju sjednice Narodne skupštine", rekao je Dodik novinarima u Novom Gradu.

On je napomenuo da je od ranije poznat plan rušenja koji sadrži pet najvažnijih institucija Srpske - institucije predsjednika Republike, Vlade, Narodne skupštine, Policije i Radio-televizije Republike Srpske.

"Predsjednika u kontinuitetu napadaju, Vladu osporavaju, Narodnu skupštinu zaobilaze na važnim pitanjima, Radio-televiziju Republike Srpske u kontinuitetu osporavaju, Policija je bila mirna do slučaja u Novom Gradu. Čekali smo gdje će početi da osporavaju i policiju", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske ističe da je policiju "trebalo poniziti, dovesti u poziciju da bude bačena na zemlju", čime je napadnuto svih pet institucija.

"U tome učestvuju neke strane ambasade u BiH, mi znamo koje, takozvani nevladin sektor - međunarodni i domaći i dio političkih snaga iz Republike Srpske", izjavio je Dodik.

Prema njegovim riječima, osporavanja mogu da budu legitimna, ako su politička, a na sve što je izvan zakona biće reagovano.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Dodik suočen s Karadžićevim, ali i svojim prijašnjim riječima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Dec.2015

Na haškom suđenju (ICTY) zapovjedniku Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću ovaj tjedan je dvodnevni iskaz dao aktualni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. On je kao svjedok obrane izjavio kako nije postojao plan zauzimanja i etničkog čišćenja dijelova Bosne i Hercegovine,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.