Milorad Dodik: Stranci umešani u prekid istrage o Dobrovoljačkoj

Izvor: Glas javnosti, 21.Jan.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milorad Dodik: Stranci umešani u prekid istrage o Dobrovoljačkoj

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je izmenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Tužilaštva BiH smišljena aktivnost kako bi se omogućilo da strani tužilac Džud Romano donese odluku o prekidanju istrage protiv 14 osoba u "slučaju Dobrovoljačka ulica".

"Očigledno je da su u to umešani stranci", kazao je Dodik.

Upitan da li će zatražiti povlačenje srpskih kadrova u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pravosudnim institucijama BiH, Dodik je Nezavisnim novinama rekao da će prvo obaviti konsultacije sa relevantnim političkim faktorima u Republici Srpskoj.

"Moraćemo da iskoristimo i formalne uslove za podnošenje žalbe i da vidimo šta će biti od toga. A, nakon toga ću održati sastanke sa relevantnim faktorima i definisati politike u tom pogledu. Tužilaštvo je izgubilo svaki autoritet, a pogotovo delovanje stranaca u njemu. Ono je problematično, a problematično je i da se određene ambasade mešaju i podržavaju takav pristup", poručio je Dodik.

U Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu su 3. maja 1992. prilikom dogovorenog povlačenja ubijena 42, ranjena 73, a zarobljeno 215 vojnika JNA.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.