Mi sa posebnim poštovanjem doživljavamo i obeležavamo ovaj praznik: Dodikova emotivna čestitka Srbiji i predsedniku Vučiću

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 14:45

"Mi sa posebnim poštovanjem doživljavamo i obeležavamo ovaj praznik": Dodikova emotivna čestitka Srbiji i predsedniku Vučiću

Čestitka puna zahvalnosti i najlepših želja.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti, Sretenje, i istakao je u čestitki da je snažna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve u Republici Srpskoj.

- Povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja, Vama i svim građanima Srbije upućujem najiskrenije čestitke i želim da nastavite putem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << daljeg razvoja i jačanja vaše zemlje- poručio je Dodik u čestitki Vučiću.

Dodik je naglasio da je Srbija svake godine ekonomski i politički jača, sa Vučićem na čelu, zbog čega se visoko pozicionirala kao moderna liderska zemlja, ne samo u regionu, već i na međunarodnoj političkoj sceni.

- Mi u Republici Srpskoj sa posebnim poštovanjem doživljavamo i obeležavamo ovaj praznik kao svoj, jer je Srbija naša matica- naveo je Dodik.

On je izrazio uverenje da će i u budućnosti Srbija ostvariti još veći rast i razvoj.

- Ovom prilikom, želim da Vama, kao i državnom rukovodstvu Srbije, u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime, izrazim zahvalnost za sve realizovane projekte, podršku i pomoć narodu u Republici Srpskoj- navodi se u čestitki Dodika, saopšteno je iz Kabineta predsednika Srpske.

Povodom Dana državnosti Srbije - Sretenja predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorili su sinhronizovani vatromet koji će biti upriličen sutra uveče u svim gradovima Republike Srpske, kao i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Takođe, Palata Republike u Banjaluci će biti osvetljena u bojama zastave Srbije.

Srbija 15. februara obeležava Sretenje – Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.