Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2010, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić opet preti koridorom

ZAGREB - Uprkos oštrim reakcijama na njegovu nedavnu izjavu, hrvatski predsednik Stjepan Mesić ponovio je da bi presekao koridor u slučaju izdvajanja Republike iz BiH, tvrdeći da on nije ratnohuškač, već oni koji nagovaraju premijera RS Milorada Dodika na raspisivanje referenduma, prenose mediji.

Mesić je priznao da je početkom rata u Hrvatskoj tražio da dođu snage za preventivu kako bi se JNA preplašila ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bi napala Hrvatsku, a što su UN odbile, i istakao da bi to opet tražio i kad je reč o BiH.

- Hoće li to napraviti NATO, vojska BiH ili Hrvatska vojska, zna se ko o tome odlučuje - rekao je Mesić u razgovoru za Hrvatski radio i istakao da je Dejton garant BiH, a da bi on presekao koridor u slučaju izdvajanja RS iz BiH.

Mesić tvrdi da ga napadaju "četnikoidi i ustašoidi" zato što im on smeta u razvijanju koncepcije - da uzmu svoj deo plena u BiH.

- I sad se pojavi premijer Dodik koji kaže da će sprovesti referendum i RS pripojiti Srbiji. Naravno, neće je pripojiti Finskoj. U tome su Dodika podržali i ustašoidi koji imaju svoje računice - rekao je Mesić.

Bar Mesic neka ne prica o kradji i slicno.Koliko su Hrvati pokrali Srbe ?Na hiljade privatnih stanova , namestaja , novca po bankama, odece , stoku po selima i sve ostalo.Mesicu znam da si i ti neki pajac ali bolje cuti ako imas i trun ke obraza.

Ovo nije Mesićeva izjava. Ovo je izjava EU-a i SAD-a. Mesić je samo glasnogovornik. Dodik, taj sirovi balkanoid, ne vidi dalje od masne prasetine...

Kada kritikujemo Mesica, UVEK pre toga moramo dobro procitati sta je njega navelo da se javi.

Recimo, neka Dodikova izjava (a fala Bogu bilo ih je) E onda se staviti u ulogu onih kojih se ta izjava tice.

I TEK ONDA zauzeti stav o njegovim izjavama. Jer ne moze Srbija dati Dodiku blanko cek da izjavljuje sta i kako hoce, a onda kritikovati ali one koji reaguju na te Dodikove izjave.

Pa neke Dodikove izjave su u cistoj suprotnosti onoga na cemu Srbija radi

Hej ti nevazno!!!Samo se sakrivaj iza nato ali svemu dodje kraj pa da te pitam gdje ces se onda sakriti.Onda ces nositi i zastavu RS!!!

E, bas si Sisi! Republika Srpska je jedina svetlija tacka trenutno za srpski narod.

Republika Srpska nije nikakva republika nego najobicniji entitet. Da je republika, imala bi svoju vojsku, tablice, novcanice, inostrane poslove tj ambasade po svetu....

Pa oni koji znaju mesića,,,znaju o kome s eradi..on je stari ustaša,otac mu je bio ustaša na staljingradu da bi kao zarobljenik vratio se sa crvenom armijom,kao partizan,,,a šta misli mesić da milorad zatraži da rusi osiguraju koridor?????

Dodik stvarno mnogo ke... to stoji ...

A tu "svetlu tacku" treba i odrzavati. Ja bih krenuo sa skupljanjem smeca, prvo od Zvornika pa do Pala... a posle kako hoce ...

Jednom komunjara, uvek komunjara. Sta se od te ustasko-komunjarske spodobe moze drugo ocekivati, nego da izjadnacava jedan antifasisticki pokret -cetnicki, sa najvecim fasistickim zverima - ustasama, kojih se i nemacki fasisti stideli zbog bestijalnosti u klanju, spaljivanju u crkvama, uzidanjem zivih u objekte u konc logoru Jasenovac i mnogih drugih zverstava prema srpskoj nejaci, zenama, starcima i svakom onom koji je pravoslavac, koje samo pomuceni umovi mogu da smisle.

Stjepan Mesic je pre svega sramota za Hrvatsku i za sav civilizovani svet, ali to vise nije nas problem, vec onih koji su ga podrzavali. Svojim ratno huskackim izjavama, petnaest godina nakon Dejtona, samo potvrdjuje ko je i zasto izazvao raspad Jugoslavije i nesrecne ratove na njenom tlu. Ostavlja u tesko nasledje probleme, koje je svojim nebuloznim izjavama izazvao, novoizabranom predsedniku Hrvatske,

Pa i Dodik je nekad bio komunjara. Ili to ne vazi za Srbe??

Jedino sto Dodik nije drzao Jasenovac nego vi Ustaska bagro.

Uto, 09/02/2010 - 22:51 — Anoniman

Pa i Dodik je nekad bio komunjara. Ili to ne vazi za Srbe??

Uto, kada je neko komunjara, onda je to nezavisno od nacionalne pripadnosti. Razlika izmedju komuniste i komunjare je ta, sto je komunjara u stanju da cak i rodjenom ocu ucini i najvece zlo, samo da bi se docepao, ili odrzao na vlasti. Najkrace receno, to je covek bez morala i skrupula. Dodik sigururno nije komunjara, jer da je tog mentalnog sklopa, on bi se podanicki odnosio prema onim mocnicima sa Zapada, koji bekrupolozno gaze Dejtonski sporazum, a karijera i zastita bili bi mu obezbedejeni do smrti /primer Tudzmana i Izetbegovica/. Nego, Uto, da li se Ti stidis Mesica zbog onog sto poslednjih 20 godina radi i zgrazavas nad ustaskim zlocinima? Odgovor na ova pitanja, pokazace kojoj politickoj opciji u Hrvatskoj pripadas.

Gospodine Mesicu.prvo ste se skrivali iza ledja Hitlera a sada se busate uz Nato i EU ali ti vasi saveznici su uvek bili na pogresnoj liniji i propadali.A sto se tice napada zahvalite Hatou sto ste jos na mapi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.