Izvor: B92, 28.Nov.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Sumnjiva politika prema BiH

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas da Srbija vodi "sumnjivu politiku prema Bosni i Hercegovini".

On je naveo da mu nije jasno zašto se predsednik Srbije Boris Tadić ljuti na njega zbog izjava da premijer Republike Srpske Milorad Dodik razbija BiH. "Mislim da nema nijednog razloga da se Tadić ljuti na mene, ja sam rekao svoje mišljenje", rekao je Mesić.

Na tradicionalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Kavi s građanima", Mesić je rekao da se u Srbiji "dočekuje ratna zločinka Biljana Plavšić kao Jovanka Orleanka, šalju se avioni po nju i smišljaju funkciju kakvu treba da dobije u RS", a svi u Srbiji tvrde da su za celovitu i jedinstvenu BiH, a svet im veruje.

"Ako Dodik ne priznaje BiH i kaže da će referendumom rešiti pitanje izlaska iz BiH, a priman je u Srbiji uz najveće počasti, to za mene znači sumnjivu politiku", rekao je Mesić, ponovo optuživši Dodika da vodi razbijačku politiku prema BiH isto kao što je to činio Slobodan Milošević, samo drugim sredstvima.

Mesić je ocenio da takva politika "može dovesti do novih nestabilnosti i sukoba" kojima se ne vidi kraj, upozorivši da je u RS živelo 48 odsto Hrvata i Bošnjaka, a da od 220.000 Hrvata sada tamo živi oko 10.000.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.