Mesić: Dodik je kao Milošević, samo bez tenkova

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jun.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Dodik je kao Milošević, samo bez tenkova

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić kaže da Evropa treba da "izbaci" iz političkog života predsednika RS Milorada Dodika jer "čini sve da uništi" BiH. Mesić je u intervjuu za bečki "Standard" Dodika uporedio sa Slobodanom Miloševićem.

On je konstatovao da je ključ za rešenje problema u BiH ipak većim delom u Beogradu, a manjim u Banjaluci.

"Dodik je nekada bio protivnik Slobodana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Miloševića. Danas, međutim, vodi istu politiku kao Milošević, samo drugim sredstvima, suptilnije, bez tenkova, i genocida, već politički. On igra na faktor umora međunarodne zajednice kako bi RS izveo iz BiH", kazao je Mesić.

Po njegovom mišljenju, međunarodna zajednica trebalo bi da ojača poziciju visokog predstavnika, koji mora da dobije mogućnost da "izbaci" iz političkog života "one koji žele da unište BiH".

Upitan da li to znači da bi Dodik trebalo da ode s vlasti, Mesić je odgovorio: "Da. Evropa će se kad tad suočiti s tim problemom, koji će biti teže rešiti kasnije."

“Dejtonski sporazum je okončao rat, ali njime nisu stvoreni mehanizmi koji bi pomogli BiH da funkcioniše kao normalna država. Ako se traži ključ za bosanski problem onda se samo jedan deo nalazi u Banjaluci, a veći deo u Beogradu”, rekao je Mesić.

Bivši šef hrvatske države kaže i da je lično bosanskim Hrvatima rekao da je njihova domovina BiH i glavni grad Sarajevo, te da bi svoju politiku tebalo da formiraju u BiH.

Po Mesiću, Beograd takvo nešto nije rekao Srbima u BiH.

"Zvaničan Beograd kaže da je BiH jedinstvena država, koju podržava, ali istovremeno podržava u svemu Dodika. A on čini sve što može da uništi BiH”, uveren je Mesić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.