Mektić: Poziv Srbima da napuste pravosuđe je fantaziranje

Izvor: RTS, 10.Okt.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Poziv Srbima da napuste pravosuđe je fantaziranje

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić rekao je, povodom poziva predsednika Republike Srpske Milorada Dodika Srbima da se povuku iz pravosudnih institucija BiH, da je to fantaziranje.
Dragan Mektić je, na konferenciji za novinare, povodom izjave Dodika posle oslobađajuće presude Naseru Oriću, rekao da više ne bi ulazio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u "politički avanturizam i političku neizvesnost predsednika RS Milorada Dodika", prenosi Fena.

"Zato što ne znamo ni šta ćemo s ovim do sada u šta nas je uvukao i što imamo probleme kako da izađemo iz nečega iz čega bi on najradije izašao", naveo je Mektić.
Mektić je ocenio da je Dodik neke odluke "na kukavički način" podvalio Narodnoj skupštini koja je to izglasala.
"Pitanje nepriznavanja presuda je kao i slučaj referenduma. Šta dan posle? Ne možemo samo da donosimo odluke iz revolta ili zbog političkih interesa, moramo imati viziju i rešenje do kraja koja će biti u korist svih građana RS", poručio je Mektić.
Prema njegovim rečima, Dodik bi najradije zbog svog ličnog, dnevnopolitičkog interesa, doneo takvu odluku.
"To je neozbiljno za jednu politiku, mi moramo tražiti način da se reformiše pravosuđe odmah i da se stvore uslovi da se procesuira svako krivično delo na bazi pravde, a ne na način kao sada kada se politika snažno uvukla u pravosuđe", zaključio je Mektić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.