Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matvijenko: Rusija će biti pravi prijatelj Republike Srpske i srpskog naroda

BANJALUKA –Valentina Matvijenko, predsjednica Savjeta federacije Gornjeg doma parlamenta Rusije, rekla je da za Rusiju Republika Srpska nije samo bratska republika, već mnogo više, te da je jako značajan partner na Balkanu.

"Zahvaljujući naporima uspjeli smo da poboljšamo i Unaprijedimo rusko - srpske odnose", rekla je Matvijenko, dodajući da je prošle godine razmena bila 345 miliona dolara od čega se na RS odnosi 75 odsto.

Naglasila je da će Rusija biti pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prijatelj Republike Srpske i srpskog naroda.

Matvijenko se sastala sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, a nakon toga održan je i sastanak delegacija Ruske Federacije i RS.

U 14 sati planirana je i svečana sjednica NS RS na kojoj će se obratiti Matvijenkova i Dodik.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matvijenko: Rusija i Srpska su bratske republike

Izvor: Blic, 24.Apr.2018

Rusija je uvek bila i biće pravi prijatelj Republike Srpske i srpskog naroda, poručila je, nakon sastanka sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, Valentina Matvijenko, predsednik Saveta Federacije Federalne skupštine Rusije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.